Chrupiąca tortilla, kulinaria
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
ChrupiĢca tortilla
Dodane przez: MojeGotowanie.pl
Skþadniki
4 filety z piersi kurczaka (ok. 40 dag)
główka lodowej sałaty
4 pomidory
2 pħczki dymki
8 tortilli
szklanka kwaĻnej Ļmietany
8 dag startego sera gouda
2 łyŇki oleju
łyŇeczka kminku
łyŇeczka ostrej papryki
sól, pieprz
tłuszcz do formy
Etapy przygotowania
Pomidory sparzyę, obraę, pokroię na ęwiartki, usunĢę nasiona. Saþatħ umyę, osĢczyę pokroię w paseczki.
Dymki ze szczypiorkiem umyę i posiekaę. Miħso pokroię w kostkħ i obsmaŇyę na oleju. Oprszyę ostrĢ
paprykĢ, kminkiem, solĢ i pieprzem. Dodaę dymki (bez szczypiorku), wymieszaę, chwilħ podsmaŇyę.
Wymieszaę ze szczypiorkiem, przyprawię, osĢczyę z sosu (sos zachowaę).
KaŇdĢ tortillħ posmarowaę ĻmietanĢ, naþoŇyę farsz miħsno- -warzywny, ĻciĻle zrolowaę, uþoŇyę w
natþuszczonym Ňaroodpornym naczyniu. Skropię odþoŇonym sosem i posypaę serem. Zapiekaę ok. 15 minut w
temp. 200 C.
Podawaę z pokrojonĢ saþatĢ lodowĢ i pomidorami.
KalorycznoĻę: 500 cal
IloĻę porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Copyright © 2009
[ Pobierz całość w formacie PDF ]