Chili drobiowe z kolorową papryką, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Chili drobiowe z kolorową papryką
Składniki na 4 porcje:
50 dag filetów z kurczaka
cebula
3 papryki (około 50 dag)
2 peperoni
2 łyżki oleju
puszka fasoli kidney
mała puszka kukurydzy
łyżeczka Bulionu pieczony kurczak Instant WINIARY
łyżeczka sproszkowanej papryki
szczypta cukru
pół łyżeczki kolendry
2 ząbki czosnku
sól, pieprz cayenne
po pół łyżeczki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
Na początku opłucz, osusz i pokrój w kostkę mięso. Potem oczyść i posiekaj cebulę. Papryki i peperoni oczyść z gniazd nasiennych, następnie umyj i pokrój w paski lub krążki. Olej rozgrzej w dużym garnku i podsmaż na nim kawałki mięsa i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę i duś około 3 minut.
Do mięsa z papryką dodaj fasolę i kukurydzę razem z zalewą. Dopraw bulionem w proszku, papryką, cukrem i kolendrą. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, na koniec wlej pół litra wody.
Składniki dokładnie wymieszaj, całość duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Chili dopraw solą i pieprzem cayenne. Tuż przed podaniem gorącą potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]