Chili drobiowe z kolorową papryką, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Chili drobiowe z kolorową papryką

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag filetów z kurczaka

cebula

3 papryki (około 50 dag)

2 peperoni

2 łyżki oleju

puszka fasoli kidney

mała puszka kukurydzy

łyżeczka Bulionu pieczony kurczak Instant WINIARY

łyżeczka sproszkowanej papryki

szczypta cukru

pół łyżeczki kolendry

2 ząbki czosnku

sól, pieprz cayenne

po pół łyżeczki posiekanego szczypiorku i  natki pietruszki

 

Na początku opłucz, osusz i pokrój w kostkę mięso. Potem oczyść i posiekaj cebulę. Papryki i peperoni oczyść z gniazd nasiennych, następnie umyj i pokrój w paski lub krążki. Olej rozgrzej w dużym garnku i podsmaż na nim kawałki mięsa i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę i duś około 3 minut.

 

Do mięsa z papryką dodaj fasolę i kukurydzę razem z zalewą. Dopraw bulionem w proszku, papryką, cukrem i kolendrą. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, na koniec wlej pół litra wody.

 

Składniki dokładnie wymieszaj, całość duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Chili dopraw solą i pieprzem cayenne. Tuż przed podaniem gorącą potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jakub791.xlx.pl