Chińskie danie, kuchnia

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Chińskie danie

Składniki
25 dag makaronu (najlepiej wstążki)

40 dag wołowiny bez kości

szklanka mrożonego zielonego groszku

1 strąk zielonej papryki

1 cebula

kilka chińskich grzybów mun

2 łyżki oleju

2 łyżki sosu sojowego

pieprz

łyżeczka mąki ziemniaczanej

Etapy przygotowania
Wołowinę opłukać, pokroić na małe kawałki.

Grzyby namoczyć w wodzie, osączyć, pokroić na kawałki

Cebulę obrać, drobno posiekać. Paprykę umyć, pokroić w paski

W głębokiej patelni rozgrzać olej, wsypać cebulę, zeszklić. Dodać mięso. Obsmażyć mieszając.

Dolać 3/4 szklanki gorącej wody, groszek, grzyby i paprykę.

Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, przyprawić sosem sojowym i pieprzem.

Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do potrawy, zamieszać, zagotować.

Makaron ugotować, osączyć, podawać z mięsem i sosem

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jakub791.xlx.pl